Gravidfotografering utomhus på vintern!

Behind the scenes & Tips. Går det att göra gravidfotografering utomhus på vintern? Självklart, med rätt tillbehör & några tricks på vägen! Läs mina tips för gravidporträtt i kylan här & följ med bakom scenerna på en av mina fotograferingar på stranden - i november!

Varje årstid har sin charm & i fina Sverige är det ju ofta ganska kallt, så det är viktigt för mig att mina mommies to be har det så behagligt som möjligt under gravidfotograferingen, även de kallare dagarna på året. Även om det inte snöar kan det särskilt vid kusten vara riktigt blåsigt & kallt. Mulet väder stoppar mig ju aldrig, det ger superfint ljus! Men kylan kan, särskilt efter en längre tid utomhus bli lite påfrestande. Därför älskar jag att värmekuddar av alla dess slag, som dessa värmepåsar från Cool Stuff. Sedan många lager av tjocka kläder som lätt kan tas av & på.

Varma kläder, te & pauser

Jag fotograferar ju mina gravida kunder utomhus, &eftersom jag alltid fotograferar i långklänning så kan de enkelt ha på sig varma tights & tjocka strumpor & rejäla skor under, det syns ju inte på bilderna! Supersmidigt :-) Sedan fotograferar vi i intervaller men många pauser, då finns det tid att värma upp sig, vila mellan "scenerna" som jag kallar det & såklart dricka varm choklad eller te!

Gravidfotografering utomhus i november

På Sofies gravidfotografering på stranden i november var min duktiga Make Up-artist Cecilia med som assistent. Det var guld värt. Då kunde hon bättra på sin styling under fotograferingen, helt enligt önskemål. Sedan var hon också alltid bara någon meter ifrån Sofie så att hon närsomhelst kunde få kofta, jacka, vantar, varm dryck mm. Dubbelt bra för er blivande mammor alltså. Bokar ni Cecilia för styling inför er gravidfotografering kanske ni har turen att få med henne som assistent! :-) 

Trygg gravidfotografering även på vintern

Vi var ett grymt team! Vi satte oss till & med ner på en skön filt & tog en picknick med fika innan de sista två scenerna. Superkul & mysigt :-) Tveka inte att boka upp dig för gravidporträtt i oktober, november, december, januari, februari eller mars. Det kommer bli en rolig upplevelse som ger dig vackra bildminnen av din tid som gravid blivande mamma!

Tack till dig duktiga Sofie som höll humöret uppe när vi tog dina fina bilder. Nu är lille August här. :-) Tack till Cecilia från Beautyfreak by Cecilia, en grym assistent under fotograferingen!

Hej fina du! Jag heter Jasmin, bor i Malmö och fotograferar porträtt och bröllop i Sverige och utomlands. Utöver fotografi och familjetid på stranden tycker jag om konserter och mat. Dessa avnjuter jag helst på resande fot i gott sällskap. Jag älskar hundar!

Jag älskar att fånga små och stora ögonblick ur livet som blir till minnen att hålla kär. Mina första två fotografier som jag tog för över 20 år sedan visar min pappa och farmor. De betyder så mycket för mig och påminner mig om min kärlek för fotografin som har följt mig på min livsväg sedan dess. Hjärtligt välkommen hit! Kram från mig, Jasmin